Suši ir ramen rinkiniai

Suši - vienas populiariausių japoniškų skanėstų pasaulyje. Jam patiekti naudojami specialūs indų rinkiniai. Mūsų DUKA internetinėje parduotuvėje siūlomi aukštos kokybės, patvarūs, elegantiški sušių rinkiniai. Prieš pereinant prie sušių indų rinkinio pasirinkimo, verta žinoti pagrindinius šio Azijos delikateso patiekimo principus. Jo niekada nereikėtų valgyti stalo įrankiais. Vietoj to galima naudoti ir pirštus, ir lazdeles. Kalbant apie pastarąsias, reikia laikytis tinkamo etiketo. Lazdelės neturėtų būti sukryžiuotos, trinamos viena į kitą, mosikuojamos ar kišamos tiesiai į ryžius. Jos turi būti padėtos ant lėkštės ir lygiagrečiai stalo kraštui. Taip jas reikėtų padėti ir tada, kai darote trumpą pertraukėlę nuo valgymo. 

Valgant sušius taip pat svarbu dubenėlyje nesumaišyti sojų padažo ir wasabi. Pasiekus pirmąjį iš minėtų priedų, pasirinktas gabalėlis pamerkiamas žuvies, o ne ryžių puse. Tada uždėkite jį ant liežuvio ir mėgaukitės skoniu. Suši reikia valgyti visą, nepjaustant į gabalėlius. Tai leidžia pajusti visą skonių kompoziciją. Išimtis - Temaki (nori suvyniotas į kūgį), kurį galima kramtyti. Be sojų padažo ir wasabi, suši taip pat patiekiami su marinuotu imbieru. Norint išvalyti skonio receptorius, tarp kiekvieno gabalėlio verta jo griebtis. 

Kokie gėrimai geriausiai tiks prie sušių?

Šis populiarus delikatesas paprastai patiekiamas su sakė, japonišku alumi, sausu vynu arba žaliąja arbata.

Ką turėtų sudaryti sušių rinkinys?
Lygiai taip pat svarbu, kaip ir suši valgymas laikantis tinkamo etiketo, yra tinkamas šio delikateso patiekimas. Tam naudojami specialūs sušių rinkiniai. Jiems gaminti dažniausiai naudojama keramika. Iš šios medžiagos pagaminti indai yra kieti, patvarūs, atsparūs trinčiai, cheminėms medžiagoms ir karščiui. Jų privalumai taip pat yra mechaninės ir izoliacinės savybės. Keraminius indus taip pat lengva valyti ir galima plauti indaplovėje.

Parduotuvių lentynose taip pat galima rasti akmens masės suši rinkinių. Akmens masės indai yra keramikos rūšis, gaminama iš šamoto, molio, druskos ir kvarcinio smėlio mišinio, kuris išdegamas maždaug 1300 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Jai būdingas atsparumas pažeidimams ir kietumas. Akmens masės keramika taip pat turi lygų, stiklišką, blizgantį paviršių, kuris yra nepralaidus ir atsparus rūgštims.

 


Kokių daiktų turėtų būti sušių rinkinyje? 
Suši rinkinyje, be kitų daiktų, turėtų būti:

- didelė lėkštė suvyniotiems suši - nigiri, maki arba temaki - patiekti.

- stačiakampė arba kvadratinė lėkštė wasabi ir marinuotam imbierui.

- mažas, negilus, apvalus arba stačiakampis dubenėlis sojų padažui. Šis indas dedamas šalia pagrindinių lėkščių.

- apvalūs dubenėliai, naudojami ryžiams ar kitiems garnyrams patiekti.

- bambukinis padėkliukas lėkštėms patiekti.

- valgymo lazdelės - vienkartinės arba daugkartinio naudojimo. Dažniausiai jos gaminamos iš bambuko medienos arba lako sumakso dervos.

- medinis arba keraminis lazdelių laikiklis.

- keraminis, porcelianinis arba medinis šaukštas ryžiams dėti.

Skaityti plačiau